Núria Balcells

Una passió, una vida, una voluntat titànica a la recerca d’un so que transmeti la meva veu interior, endinsant l’oient a un món de sensacions i emocions. Com em deia Garret List; ” un so únic i irrepetible pot canviar el món” , aquesta frase és un dels motors  que m’impulsa a viatjar pel món, interactuar amb músics i artistes de diferents disciplines i omplir una maleta de sons, estils i experiències que després transmeto i comparteixo amb el públic.

Núria Balcells

INICIS

S’inicia a l’escola de Música de Sant Cugat amb un violí Carl Grimm que el seu avi tenia guardat a dalt d’un armari.

ESTUDIS

Obté el títol superior de violí al Conservatori del Liceu, un postgrau al Conservatori Royale de Brussel·les i s’especialitza en improvisació lliure al Conservatori de Liège (Bèlgica) amb el trombonista i compositor Americà Garret List.

Estudia amb Heriberto Fonseca, Adam Korniczewsky, Igor Semenoff, Norbert Pignol, Oriol Saña, Nana Kawamura, Christoff Mallinger, Horacio Fumero i Didier Lockwood entre d’altres.

 

TRAJECTÒRIA

Com a violinista inquieta i versàtil, evoluciona el seu bagatge musical viatjant i explorant músiques de món: Irlandesa, Romanesa, Klezmer, Mediterrània Oriental… tot aprenent la seva música i cultura, cercant tastets tècnics i estilístics per incorporar en les seves improvisacions.

Un univers musical que la transporten a vincular música clàssica, música Tradicional i Jazz consolidant-se amb la creació del duo De Vellut amb els acordionistes Anatol Eremciuc i Blai Navarro.

Les múltiples actuacions amb l’orquestra Brussels Philarmònic , N’Faly Kouyate, Rafael Amargo, Garret List Ensemble, Bao Cissocko, Rue Haute, Orquestra simfònica de Sant Cugat, entre molts d’altres i els anys de gira amb el Circus Klezmer, l’han dut a viatjar per grans escenaris arreu d’Europa com el Queen Elizabeht Hall de London en el Mime Festival, Teatro Real de Madrid, Palais de  Beaux Arts de Brussel·les, Palau de la Música Catalana etc….

A més de la música, s’interessa per la gestió fent un Postgrau en Gestió Cultural a la Fundació Interarts de Barcelona i treballa pel Consell d’Europa a Estrasburg .

PROXIMAMENT

Més informació a la nostra Agenda

MOLT AVIAT

Diàleg entre Clàsics amb Edurne Vila (Violí), Núria Balcells ( Violí), Móntse Vallvé (Viola) i Esther Vila (Violoncel),                Eduard Sáez (piano i Beethoven), Roger Sans (Piano i Mozart) i Júlio Prieto (Actor i Bach). Espectacle dirigit per Rafa Sans

Música Transversal