Les Violines

Flaix Folk

Si busqueu un concert càlid i a la vegada enèrgic i animat, a l’estil de festa major, Les Violines ofereix l’ambient adequat tan a l’hora del vermut com pel concert-vespre. A més a més de l’espectacle sonoritzat, Les Violines, com a conjunt de corda, també s’adapta a bones acústiques naturals com per exemple en petites sales, ermites, etc.

Les Violines

Les Violines es crea l’any 1996 amb la idea d’oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional. El seu objectiu és fer reviure l’alegria de les festes majors dels pobles pirinencs, en les que un sol violinista aconseguia animar a ballar a tot el poble. Inicialment Les Violines és un quartet de violins que més endavant incorpora acordió diatònic, baix i bateria, fins arribar a la formació actual de quintet (tres violins, acordió diatònic i contrabaix).

A més d’un repertori basat en temes dels antics violinistes dels Pirineus i d’altres músics de la tradició musical catalana (un resum dels seus primers tres cd’s) el grup s’obre a la música d’altres països i a composicions pròpies, amb un estil que presenta com a “celtacatalà”.

Les Violines ofereix un concert original i ballable, amb una gran capacitat de transmetre un ambient festiu i alegre.

 

Música Transversal